Cupa Copilului pe role Editia a II a 2014

logo fara umbra pe albastruCupa Copilului editia a II a, competitie pe role organizata de AMHGB in colaborare cu FRHG pe suprafata batranului patinoar Mihai Flamaropol, suprafata ce odinioara era de gheata si copiii practicau hocheiul in forma traditionala, adică  pe gheata.

Hocheiul pe role, pentru moment nu este un sport oficial recunoscut de MTS in Romania, dar cu fiecare an, cu fiecare competitie tot mai multi copii se strang la joaca. Nu face altceva decat sa ne bucure acest lucru si sa ne faca increzatori ca, toate competitiile noastre plac copiilor si dece nu parintilor si chiar jucatorilor amatori de hochei pe role. Competitia desfasurata pe data de 01.06.2014, Cupa Copilului editia II a reunit peste 40 de sportivi, in cea mai mare parte de la Clubul TRIUMF BUCURESTI, copii care au jucat la trei categorii de varste U15, U12 si U10. Deşi nu este uşor să faci sport in echipamentul de hochei juniorii bucuresteni au arătat o poftă teribilă de joc oferindu-le rudelor un spectacol de toată mândria.

Chiar şi in condiţiile in care sporturile de iarnă sunt vitregite in România ( să mai amintim că la sud de Carpaţi nu există niciun patinoar? sau că nicio autoritate locală nu a sponsorizat in ultimii ani vreo actiune a hockeyului sau patinajului bucurestean? sau că nici după 1 an de sesizari, proteste şi articole de presă nu există un program al MTS prin care sporturile de iarnă din Bucureşti si din sudul ţării  să beneficieze de o atenţie mâcar la nivelul celei de care se bucură handbalul, fotbalul şi atletismul) copii Romaniei se straduiesc sa faca un sport de calitate, pe asfalt, prin mall-uri sau prin prin parcuri.

Nu este normal ca in Bucureşti să se angajeze pe bani grei (si publici) jucătoare  “galactice” de handbal, iar copiiii bucuresteni să nu beneficieze de un cantonament , de un patinoar sau de o sală de antrenamente permanent la dispozita lor . Nu este normal ca o Capitală să investească 10.000.000 euro in niste dungi pe asfalt (botezate pompos “culoare pentru biciclisti”) şi să nu existe macr un singur patinoar acoperit in functiune. Budapesta are 16…iar Sofia numara vreo 4. Să ne mai mirăm că doi ani la rând o echipă din Ungaria (Gyor) a câştigat Liga Campionilor  (cu numai 2 străine in echipă) sau că aceeasi Ungarie domină copios competitiile de polo, handbal masculin, inot si recent s-a calificat intr-o grupă superioară in Campionatul Mondial de Hochei pe Gheata? Totul pleacă de la grija faţă de copii. De calitatea bazelor sportive şi a sumelor alocate pentru cantonamente si echipamente. Cu toate conditiile precare juniorii bucuresteni  demonstrează mereu că au talent, că pot oricând furniza coloana vertebrală a loturilor naţionale şi aşteapta cu nerabdare urnatoarea confruntare.

Poze aici: http://www.hocheibucuresti.ro/?p=8659

Comments are closed.

Scroll To Top
shared on wplocker.com